Recodes/Numbering not "sticking"

RachelTHREERachelTHREE Cary, NCFounding Community Member Guru ✭✭

Recodes/Numbering not "sticking"

Do you ever have issues with row numbering (whether initial or recoding) not "sticking"/being reflected properly in your dataset?

Have you found a solve for it?

Tagged:

Best Answer

  • TylerKTylerK Administrator
    Accepted Answer

    @RachelTHREE and anyone else who has seen this - we're sorry to hear that you are running into this issue with recode values. It definitely does not sound like this is intended functionality.

    If you are still experiencing this, could you get a video of it and send it to our support team at qualtrics.com/support-center so that they can take a closer look and escalate it as necessary?

Answers

  • MarkDMarkD Founding Community Member Qubie ✭

    I see this quite a bit...it seems the numbering/recode values are rarely stable. So much that I normally go back and check the recode values for each question after I've programmed a survey. If I copy a question, I've found that the response recode values don't start with '1' on the copied question. I've often thought it would be great if the actual recode value showed on the main programming screen for each response option when a question is created.

  • LibertywickLibertywick Tucson, AZCommunity Member, Product Ideas Sage ✭✭✭

    @RachelTHREE - I found that if I already have data in the question, the recode won't apply to it or it has a hard time "sticking" when you click out of the recode screen. For copied questions, if you click on the " Keep Question export tags" it usually pulls over the recode.

  • 2baprogrammer2baprogrammer ArizonaCommunity Member - Trial User Guru ✭✭

    @RachelTHREE This has happened to me as well. Also noticed sometimes when choosing recoded choices for display logic, the display logic window shows different recoded values, in a different order than I set up, even after refreshing. When this happens to me I save and refresh the page. Anyone else notice this?

  • JamesJames Charlottesville, VACommunity Member Qubie ✭

    I've gotten burned by the recode values changing so I always review them before going live. A good feature would be either a "lock" on the coded values i.e. the numbers are locked by position regardless of content changes due to editing. Or, some sort of reset button which would automatically renumber the recode values starting with 1 [similar to the question renumbering tool].

  • RachelTHREERachelTHREE Cary, NCFounding Community Member Guru ✭✭

    @TylerK said:
    @RachelTHREE and anyone else who has seen this - we're sorry to hear that you are running into this issue with recode values. It definitely does not sound like this is intended functionality.

    If you are still experiencing this, could you get a video of it and send it to our support team at qualtrics.com/support-center so that they can take a closer look and escalate it as necessary?

    Let me talk to our team here and see if our most recent projects are still experiencing it. Thanks!

  • LizLiz Fort Worth, TXCommunity Member Qubie ✭

    Hi Rachel,

    I have also experienced this issue with recoding values. I found that if it would not "stick" then I can refresh my account and it will sometimes correct the problem. It does not seem to be a consistent problem, but I can relate to your frustrations.

    Liz

  • SabricaSabrica New York CityCommunity Member Qubie ✭

    I also have had this issue. Usually just refreshing the page corrects the issue.

  • RachelTHREERachelTHREE Cary, NCFounding Community Member Guru ✭✭

    Thanks, all!

    After talking more internally, looks like we aren't seeing this issue as much anymore!

  • astoneastone DCCommunity Member Qubie ✭

    I am having this problem, sporadically

Sign In to Comment